Alles over zwanger
worden, zwangerschap
en geboorte

Unieke geboortezorgmarkt

De geboortezorg is op de Veluwe goed geregeld! Iets om trots op te zijn. Daarom organiseerde het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV) Harderwijk en Omstreken een unieke geboortezorgmarkt op zaterdag 9 september. De markt werd geopend door het bestuur van het VSV, samen met de heer Gert Jan van Noort (wethouder Zorg en Welzijn) en trainer en coach Radmilo Soda.

 

Op de markt kregen de bezoekers informatie over zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en de tijd erna. Trainer en coach Radmilo Soda, bekend van het boek MOMS, gaf een workshop.

 

Paren met een kinderwens, zwangeren, partners en andere belangstellenden snuffelden langs de leuke kraampjes, stelden vragen aan de gynaecologen, verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden en keken rond in het Geboortezorghuis en/of het Moeder&Kind Centrum. Velen lieten een echo maken in het Echocentrum of lieten hun buik beschilderen door Wilma Veen en vervolgens fotograferen. Ook aan de (toekomstige) vaders was gedacht. In de mancave konden zij heerlijk bijkomen!

 

Het Verloskundig Samenwerkings Verband bestaat uit verloskundigen van de Noordwest-Veluwe en omstreken, de gynaecologen en klinisch verloskundigen van ziekenhuis St Jansdal en kraamzorgorganisaties.